Nezaměstnanost, outplacement, jak najít nové zaměstnání. - Kindlmanová, Iva (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce je věnována tématu nezaměstnanosti. Popisuje pojem nezaměstnanost, její dělení, vývoj apod. Dále se zabývá propouštěním zaměstnanců a hledáním nového zaměstnání. Zaměřuje se na ohroženou skupinu nezaměstnaných ve věku 50+. V obecné rovině se rovněž věnuje pojmu outplacement a jeho přínosu pro zúčastněné. Poslední část podává praktický návod na hledání a nalezení zaměstnání. Toto je obsahem teoretické části. Praktická část se pomocí dotazníkové metody zabývá zkoumáním nezaměstnaných ve věkové skupině 50+ po ztrátě zaměstnání.
Unemployment, outplacement, how to find a new job.
Keywords: Nezaměstnanost; outplacement; zaměstnání; nezaměstnaný; Unemployment; outplacement; job; unemployed.