Průzkum zastoupení nemléčných příkrmů v BIO kvalitě, pro děti ve věku od 6. měsíce, na trhu v České republice - Vrbasová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na dětské příkrmy v BIO kvalitě. Po skončení období mateřského mléka je zásadní otázkou, čím a jak se má kojenec stravovat. Tato problematika je velice důležitá s ohledem na budoucí zdraví kojenců. Výsledků bylo dosaženo na základě průzkumu trhu v České republice s příkrmy zeleninovými, masozeleninovými, ovocnými, příkrmy s obilninou a luštěninou. Senzorická analýza se soustředila na příkrmy s rybím a drůbežím masem.
Market research of non-dairy foods of BIO quality for children from the age of 6 months in the Czech Republic.
Keywords: Kojenec; nemléčné příkrmy; BIO kvalita; biopotraviny; dětská výživa; Infant; non-dairy food; organic quality; raw materials; baby food.