Cesta dětí vedoucí do dětského domova - Dejová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá příčinami umístění dětí do dětského domova a pobytu v něm. Teoretická část se zaměřuje na popis rodiny, dále charakterizuje systém náhradní a ústavní výchovy, možné příčiny umístění dětí do dětského domova a podrobněji představuje Dětský domov Radenín. Cílem mé bakalářské práce je na základě případových studií dětí z Dětského domova Radenín zjistit příčiny umístění dětí do Dětského domova Radenín. Pro naplnění cíle byl použit kvalitativní výzkum prostřednictvím kazuistik a jejich následné vyhodnocení metodou otevřeného kódování. Výzkum dále poukazuje na faktory, které k odebrání dětí a umístění do Dětského domova Radenín přispěly.
Children's way to Children's home
Keywords: dětský domov; ústavní výchova; biologická rodina; orgán sociálně právní ochrany dětí; odebrání dětí; children´s home; institutional care; biological family; Social and Legal Protection of Children; taking children from their families