Produkce ryb v rybnících ČR ve 20. století: významné trendy a změny (2) - Regenda, Ján (Český rybářský svaz, 2020)
V článku je uveden vývoj intenzifikace chovu ryb v ČR v průběhu 20. století z pohledu použití hnojiv a krmiv. Dále je zmíněna rovněž změna ve struktuře rybích obsádek, zejména u doplňkových druhů ryb.
Fish production in ponds in the Czech Republic in the 20th century: significant trends and changes (2)
Keywords: intenzifikace; hnojení; vápnění; obsádky rybníků; kaprokachní systém; intensification; fertilizing; liming; stocking ponds; carp-duck farming system