Mezinárodní obchod s květinami - Hrušková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je analýza mezinárodního obchodu s květinami se zaměřením na největší producenty a exportéry. Dalším cílem je zjištění kritických bodů při dovozu do ČR. Teoretická část vychází se studia odborné literatury. Jsou zde uvedeny způsoby dopravy a certifikace květin, problémy s obchodováním a zvláštnosti při prodeji. V praktické části je využita kvalitativní metoda výzkumu. Jedná se o metodu řízených rozhovorů s odběrateli květin a jejich následná komparace. Respondenti byli vybráni podle náhodného výběru. Rozhovory slouží k získání informací o dané problematice. Otázky se týkají především nákupu květin, jejich dopravy, skladování a četnosti nákupu. V závěru práce jsou shrnuty získané informace.
International Trade with Flowers
Keywords: Mezinárodní obchod; květiny; dovoz; vývoz; doprava.; International trade; flowers; import; export; transport.