Pocta Jiřímu Kolářovi - Hamerníková, Jitka Vilma (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce je složena ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části se snažím přiblížit život a dílo Jiřího Koláře a popsat techniky, kterými se zabýval. Zvláštní pozornost je věnována knize Prométheova játra, která tvoří pilíř této diplomové práce.Také se zmiňuji o jeho manželce, též výtvarnici, Běle Kolářové. V praktické části vysvětluji své hlavní inspirační zdroje a průběh vzniku celého souboru koláží.
A tribute to Jiří Kolář (collages, object with collage)
Keywords: Jiří Kolář; koláž; Prométheova játra; Jiri Kolar; collage; Prometheus' Liver