Analýza kvality života u vychovatelů na Táborsku, navržení a ověření programu podpory zdraví - Hájková, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce Analýza kvality života u vychovatelů na Táborsku, navržení a ověření programu podpory zdraví se v teoretické části zabývá především vychovatelskou profesí, kompetencemi pedagogů a poskytuje profil vychovatele. V další kapitole se věnuje pojmu kvalita života, důležitá je především kvalita života u pedagogů, její problematika a podpora zdraví u pedagogů. Ve výzkumné části bylo mým cílem provést analýzu kvality života u vychovatelů na Táborsku, navržení a ověření programu podpory zdraví. Výzkum práce byl realizován dotazníkovým šetřením pomocí dotazníku WHOQOL-BREF. Byla zjištěna dobrá kvalita života vychovatelů a u skupiny, která se účastnila mého intervenčního programu, se kvalita života zlepšila.
The Quality of Life Analysis at Educators and Propose a Program for Health Support in Tabor Region
Keywords: vychovatelé; kvalita života; intervenční program; WHOQOL-BREF; educators; quality of life; intervention program; WHOQOL-BREF