Dendroflóra zámeckého parku v Žinkovech. - Reiserová, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce je inventarizační průzkum dřevin v zámeckém parku v Žinkovech. Zámecký park byl založen v letech 1896 ? 1898 a patří k nejzachovalejším zámeckým parkům na jižním Plzeňsku (západní Čechy). Od doby založení, se několikrát změnil majitel parku a tedy i management a vzhled parku. Součástí diplomové práce je dále porovnání s dřívějšími průzkumy a dochovanými podklady a návrh managementových opatření v parku. Inventarizační průzkum zahrnuje celkem 81 druhů dřevin, včetně jejich kulturních variet. Jmenný seznam druhů a porovnání s předcházejícími podklady je součástí příloh této práce.
Woody plants in the Žinkovy castle park (Plzeň region).
Keywords: zámek Žinkovy; zámecký park; dřevina; kultivar; inventarizační průzkum; castle Žinkovy; castle park; tree species; cultivar; inventory survey