Multilingualism and interculturality in an international work environment or interregional projects and work environment - Škábová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této diplomové práce je analyzovat a zhodnotit každodenní praxi a strategie řešení vícejazyčných a mezikulturních interakcí v rámci mezinárodních/meziregionálních projektů. Bude analyzováno používání projektové interní lingua franca a/nebo překladatelské postupy a přizpůsobení se různým kulturám v rámci jedné firmy.
Keywords: projektový management; interkulturalita; mnohojazyčnost; komunikace; tým. kultura; vedení; výzvy; rozmanitost; virtualita; project management; interculturality; multilingualism; communication; team culture; leadership; challenges; diversity; virtuality