Srovnání podílových fondů z mezinárodního hlediska - Kučera, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato studie se zabývá problematikou srovnání podílových fondů zemí Evropské unie a Spojených států amerických. Země Evropské unie zahrnují: Českou republiku, Německo, Velkou Británii a Francii. Srovnávané byly fondy akciové a dluhopisové v tříletém a pětiletém období. K porovnání byly použity ukazatele teorie moderního portfolia. Fondy byly srovnány s ohledem na absolutní výnosy, riziko a riziko-ku výnosům.
Comparison of mutual funds from international perspective
Keywords: podílové fondy; teorie moderního portfolia; kolektivní investování; mutual funds; collective investing; modern portfolio theory