Uplatnění foliální aplikace roztoku močoviny a hořké soli při pěstování konzumních brambor - Zajíc, David (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřená na uplatnění foliárního hnojení při pěstování konzumních brambor. K hodnocení byl založený jednoletý maloparcelkový pokus na pozemku, který obhospodařuje Selekta Pacov. Pokus byl založen na porovnání výnosu, podílu tržních hlíz, velikosti a počtu hlíz pod trsem konzumních brambor, které byly hnojeny roztoky hořké soli a močoviny. Na výsledcích získaných v roce 2015 se značnou měrou projevilo sucho, které nastalo během vegetace brambor. Z jištěných výsledků vyplývá že foliární hnojení má vliv výnos, velikost konzumních hlíz a obsahu škrobu.
Applying foliar application of urea and magnesium sulfate in the cultivation of potatoes
Keywords: brambory; hořká sůl; močovina; výnos hlíz; podíl konzumních hlíz; potatoes; magnesium sulfate; urea; yield of tubers; size of table potatoes; starch content