Analýza vývoje zemědělské krajiny v zóně havarijního plánování JE Temelín. - Metelec, Adam (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce popisuje zemědělství v oblasti zóny havarijního plánování JE Temelín, zejména osevní postupy a výnosy pěstovaných plodin zemědělských podniků hospodařících v této oblasti. Informace nasbírané z pozorování jsou porovnány s odbornou literaturou, údaji Českého statistického úřadu a Ministerstva zemědělství ČR. V závěru práce je zpracován ekonomický vývoj trhu, který vedle vlivu počasí nejvíce ovlivňuje rostlinnou produkci. Porovnání nasbíraných dat proběhlo se statistikami Jihočeského kraje a situací celé České republiky. Z výsledků je patrné, že provoz JE Temelín negativní vliv na zemědělskou produkci nemá. Výsledky produkce zemědělských podniků jsou v rámci České republiky podprůměrné.
Analysis of agricultural landscape development in emergency planning zone of Temelín NPP
Keywords: Zóna havarijního plánování JE Temelín; krajinný kryt; osevní postupy; výnosy plodin; ekonomická situace;; Emergency planning zone of Temelin NPP; landcover; croprotation; crop's production; economicalsituation;