Edukace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami ve waldorfské škole - Trávníčková, Renata Ela (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářské práce je zaměřena na problematiku vzdělávání žáků s odlišným mateřským jazykem (OMJ) v prostředí české základní školy typu waldorfského školství. Teoretická část definuje žáka se speciálními vzdělávacími potřebami. Dále je charakterizována waldorfská pedagogika. Výzkumná část práce byla relizována s využitím kvalitativního typu výzkumu. Výzkumný soubor tvořili pedagogičtí pracovníci, kteří se přímo účastnily edukačního procesu žáků s OMJ.
Education of Pupils with Special Educational Needs at Waldorf Schools
Keywords: podpůrná opatření; speciální vzdělávací potřeby; žák s odlišným mateřským jazykem; waldorfské školství; druhý jazyk; support measures; special educational needs; a student with a different mother tongue; Waldorf education; second language