Prostorová tvorba Huga Demartiniho - Matějková, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce s názvem "Prostorová tvorba Huga Demartiniho" je zpracovaná ve formě teoretické a tvůrčí praktické. Teoretická část se zabývá životem a dílem Huga Demartiniho se zaměřením na strukturální experimenty a prostorovou tvorbu. Součástí bakalářské práce je obrazová příloha, která doplňuje umělcovu tvorbu. Praktická část bakalářské práce se skládá ze tří plastik s dřevěnými prvky inspirovaných tvorbou Huga Demartiniho.
Spatial creation by Hugo Demartini
Prostorová tvorba Huga Demartiniho
Keywords: Hugo Demartini; struktura; plastika; experiment; konstruktivismus; prostorová tvorba; Hugo Demartini; structure; sculpture; experiment; constructivism; spatial creation