Čtyřicet let historie obecné školy v Mezimostí v letech 1907-1947 - Filípková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá historií školy v Mezimostí v letech 19071947. Popisuje život na škole v době předválečné, válečné a poválečné. Na začátku práce jsem popsala život ve městě na začátku 20. století, poté období od roku 1907 do roku 1947. V jednotlivých kapitolách se konkrétně zaměřuji na žáky, školní výuku, vyučované předměty, učitelský sbor. Práce se dále zabývá slavnostními dny. V neposlední řadě se práce zaměřuje na pravidelné a výjimečné události. Tato bakalářská práce je zpracována především na základě školních kronik.
Forty years of school history in Mezimostí in the years 1907-1947
Keywords: Historie Mezimostí; vzdělání; obecná škola; výuka; učitelé; žáci; slavnostní dny; mimořádné události.; History od Mezimostí; education; primary school; teachers; pupils; celebrations; extraordinary events.