Vzdělávací program zaměřený na denní motýly a význam lučních ekosystémů - Kytlerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce bylo navrhnout výukový program zabývající se denními motýly a ochranou lučních ekosystémů. Literární přehled je věnován významu lučních ekosystémů, biologii motýlů a také charakteristice vybraných druhů denních motýlů. Následně je navržen výukový program určený pro žáky 2. stupně základních škol, případně pro zájmové kroužky mimoškolního vzdělávání. Výukový program zahrnuje nejen podrobný popis průběhu aktivit, ale také návodné texty pro lektora. Součástí bakalářské práce je i příloha k výukovému programu, která obsahuje pracovní listy, kartičky a texty k jednotlivým aktivitám.
An educational program focused on the butterflies and an importance of meadow ecosystems
Keywords: denní motýli; housenky; živná rostlina; luční ekosystém; výukový program; 2. stupeň ZŠ; butterflies; caterpillars; food plants; meadow ecosystem; educational program; second level of primary schools