Zhodnocení vybrané BAT techniky ve vybraném provozu s chovem prasat a zhodnocení jejich ekonomických dopadů - Šofronič, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)
S narůstající zemědělskou produkcí vzrůstá i jeho vliv na životní prostředí. Ovlivňuje nejen půdu, vodní zdroje ale i ovzduší. Tato práce se zabývá měřením škodlivých plynů ze zemědělské produkce prasat za pomoci přístroje INNOVA 1412 ve společnosti Ponědraž s.r.o. na farmě Ponědrážka. Měření proběhlo v porodně prasat. V této práci jsem se zabýval použitými BAT technologiemi v chovu. Provedl jsem ekonomické zhodnocení užitých technologií. Poté jsem vypočetl měrné emise amoniaku na prasnici a vše porovnal s referenčními dokumenty BREF.
Evaluation of the BAT techniques in selected company with pig farming and evaluation of their economic impact
Keywords: BAT; BREF; amoniak; chov prasat; emise; BAT; BREF; Amonia; Pig breeding; Emissions