Návrh a realizace mobilní meteostanice - Chytra, Petr (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací mobilní meteostanice, která umožňuje měřit teplotu vzduchu, relativní vzdušnou vlhkost, atmosférický tlak a především koncentrace suspendovaných částic v ovzduší, na které je práce zaměřena. Přenosná meteostanice musí být kompaktní a mít vlastní zdroj elektrické energie pro napájení. Součástí práce je taktéž provádění vlastích měření ve vybraných lokalitách.
Design and implementation of a portable weather station
Keywords: přenosná meteostanice; suspendované částice; teplota vzduchu; relativní vzdušná vlhkost; atmosférický tlak; měření; mikrokontrolér ESP32; ThingSpeak; portable weather station; suspended particles; air temperature; relative humidity; atmospheric pressure; measurement; ESP32 microcontroller; ThingSpeak