Grafické dílo španělského umělce Francisca de Goyi \\"Další jeho bláznovství v téže aréně" - Bečková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce Grafické dílo španělského umělce Francisca de Goyi "Další jeho bláznovství v téže aréně" je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část přibližuje život španělského umělce s důrazem na dobový kontext a dokládá průřez jeho tvorby. Dále se zaměřuje na Goyovo grafické dílo a blíž představuje grafický cyklus inspirovaný býčími zápasy. Práce popisuje grafické techniky, které sám Goya používal. Praktická část vychází ze znalostí první části práce a navazuje na poznatky o chemických grafických technikách a grafických listech. Cílem jsou vytvořené grafické listy inspirované cyklem "La Tauromaguia" (umění býčích zápasů).
Graphic Art of a Spanish Artist Francisco de Goya\\"Another His Floolery in the Same Arena"
Keywords: Francisco Goya; grafika; lept; akvatinta; býčí zápasy; Španělsko; Francisco Goya; graphic; etching; aqatint; bullfighthing; Spain