Bambiriáda jako proces komunikace dětských sdružení s veřejností - Zavadilová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá rozpracováním významu aktivního využívání volného času. Upozorňuje na to, že je důležité, aby s těmito možnostmi byla seznamována společnost (děti, mládež, rodiče, úředníci, partneři). Zdůrazňuje význam společných akcí napříč organizacemi se zaměřením na snižování patologických vlivů na děti a mládež a rozvoj kompetencí. Na Bambiriádu pohlíží jako na prostředek komunikace. Cílem práce je zhodnotit význam Bambriády pro společnost. Ukazuje možnosti komunikačních procesů využívaných při akci. Upozorňuje na význam motta jako komunikačního prostředku v rámci Bambiriády. Ukazuje Bambiriádu jako akci podporující spolupráci nestátní neziskových organizací, škol a školských zařízení jednak mezi s sebou tak i se státní správou a samosprávou.
Bambiriada children as a means of communication and public associations
Keywords: Bambiriáda; volný čas; komunikace; veřejnost; motto; public relations; akce; sociálně patologické jevy; sdružení dětí a mládeže; dětské organizace.; Bambiriada; leisure; communication; public motto; public relations; events; social pathologies; children and youth associations; children's organizations.