Vliv chovatelství domácích zvířat na environmentální senzitivitu dětí školního věku - Martínková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem aktivního kontaktu dětí školního věku s domácími mazlíčky na zvýšení jejich environmentální senzitivity. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy: environmentální senzitivita, environmentální výchova, vztah dětí s domácími zvířaty a vztah dětí na environmentální senzitivitu. V praktické části proběhlo dotazníkové šetření, s cílem zjistit vztah dětí školního věku k domácím mazlíčkům a to, zda aktivní kontakt se zvířaty má u dětí vliv na environmentální senzitivitu. Na závěr je celkové shrnutí výsledků z daného výzkumu.
Thesis is the influence of active contact of school-age children with pets their environmental sensitivity
Keywords: environmentální senzitivita; environmentální výchova; vztah dětí s domácími zvířaty; vztah dětí na environmentální senzitivitu; environmental sensitivity; environmental education; children's relationship with pets; children's relationship to environmental sensitivity