Tvorba a uplatnění požadavků na nezbytné dodávky při přípravě na řešení krizových situací v podmínkách ORP - Kubištová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou nezbytných dodávek v podmínkách obce s rozšířenou působností. Konkrétně se věnuje tématu tvorby a uplatňování požadavků na nezbytné dodávky. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části diplomová práce rozebírá hospodářská opatření pro krizové stavy obecně, dále se zabývá subjekty, které se věnují nezbytným dodávkám. Hlavní postavení v rámci těchto subjektů zastává Správa státních hmotných rezerv. Jedním z cílů práce je právě zmapování těchto subjektů. Druhý cíl práce se věnuje analýze a zhodnocení tvorby a uplatnění požadavků na nezbytné dodávky při přípravě na řešení krizových situací. Tento druhý cíl je naplněn jak v teoretické, tak v praktické části. Praktická část byla provedena pomocí dotazníkového šetření. Dotazníky byly z důvodu možnosti srovnání zaslány na krizová pracoviště obcí s rozšířenou působností v Jihočeském kraji a v kraji Vysočina. Tyto dva kraje se podobají jak svou velikostí, tak počtem obcí s rozšířenou působností. Pomocí dotazníků se naplnila i předpokládaná hypotéza, že obce s rozšířenou působností účelně tvoří a uplatňují požadavky na nezbytné dodávky.
The creation and application requirements for the necessary supplies for the purposes of preparation for dealing with crisis situations under the conditions of a municipality with extended competence
Keywords: Hospodářská opatření pro krizové stavy; Informační systémy pro podporu tvorby a uplatňování požadavků na ND; Nezbytná dodávka; Plán nezbytných dodávek; Správa státních hmotných rezerv; Economic measures for emergencies; information systems for support the creation and application requirements necessary delivery; necessary (indispensable) delivery; The plan for necessary (indispensable) delivery; State Material Reserves