HARM REDUCTION V PREVENCI DROGOVÝCH ZÁVISLOSTÍ - Kalousová, Dita (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce na téma Harm Reduction v prevenci drogových závislostí se zabývá terciární drogovou prevencí. Cílem práce je poukázat na důležitost informovanosti studentů středních škol o přístupu Harm Reduction. Teoretická část poskytuje informace o dopadech drogové závislosti, prevenci drogových závislostí, substituční léčbě, přístupu Harm Reduction a službám poskytovaným uživatelům drog v rámci tohoto přístupu. V praktické části jsou uvedeny výsledky výzkumu, jehož cílem bylo zmapovat informovanost studentů vybraných středních škol jihočeského regionu o přístupu Harm Reduction.
HARM REDUCTION IN THE PREVENTION OF DRUG ADDICTIONS
Keywords: Harm Reduction; terciární drogová prevence; drogová závislost; uživatel drog; terénní sociální práce; Harm reduction; tertiary drug prevention; drug addiction; a drug addict; streetwork