Nápadník aktivit zaměřený na tématiku jarního aspektu - Staňková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Hlavním cílem práce je vytvořit nápadník aktivit se zaměřením na vybraný jarní aspekt pro děti předškolního věku. Jednotlivé návrhy činností obsahují podrobné metodické popisy navržených aktivit, všechny potřebné učební opory, tak aby byly využitelné i dalšími pedagogy v prostředí mateřských škol a žádoucí mezipředmětové přesahy. Na základě evaluace v praxi byla popsána zpětná vazba k navrženým aktivitám. Teoretická část práce se věnuje definici pojmu EVVO, cílům environmentální výchovy, terénní výuce či jarnímu aspektu. Dále se práce zabývá výukovými metodami, např. prožitkovému učení či experimentování.
A set of activities focused on the topic of spring aspect
Keywords: Environmentální výchova; jarní aspekt; mateřská škola; prožitkové učení; Environmental education; spring aspect; kindergarten; experiential learning