Radarové měřiče rychlosti používané v ČR - Thierbach, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce pojednává o měření rychlosti na pozemních komunikacích v České republice. Jako první je popsána historie měření rychlosti. V dalších kapitolách jsou popsány fyzikální jevy, které měření umožňují i jevy, které je potřeba eliminovat pro úspěšné měření a dokumentaci přestupků. Dále navazuje přesnost měřičů v závislosti na dodržení základních podmínek, pro určení stanoviště měření a s tímto spojené nepříznivé vlivy. V práci jsou popsány dva nejpoužívanější typy přístrojů AD9 C firmy RAMET C.H.M. a.s, Česká republika a UltraLyte 100LR firmy Laser Technology, Inc. USA, které se vzájemně liší, především svou použitou technologií i některými součástmi. Anotace
Radar speed meter used in the Czech Republic
Keywords: radar; měřit; rychlost; radar; meter; speed