Studie proveditelnosti stavebních úprav, nástavby a přístavby hasičské zbrojnice v Borovanech - Nýdl, Jakub (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce je studie proveditelnosti stavebních úprav, nástavby a přístavby objektu hasičské zbrojnice v Borovanech, který je využíván zdejším sborem dobrovolných hasičů a jednotkou požární ochrany. Práce je rozdělena do tří částí. První část obsahuje literární rešerši, která se zabývá pozadím organizací působících na úseku požární ochrany a jejich historických vývojem na území České republiky v závislosti na dobovou legislativu. V návaznosti na tento vývoj je popsána současnost a historie požární techniky a požárních objektů. Druhá část se zabývá popisem zájmového území a postupným vývojem pozorovaného objektu od prvotní stavby, přes množství úprav, až k současnému stavu. Dále odůvodňuje navrhované úpravy objektu vzhledem k činnostem, ke kterým je aktuálně využívána. Třetí část je zaměřena na samotný návrh konkrétních úprav a nové dispozice včetně přibližných půdorysů.
Feasibility study of building modifications and extensions of firehouse in Borovany
Keywords: hasičská zbrojnice; stavební úpravy; nástavba; přístavba; dobrovolní hasiči; firehouse; construction work; building extension; volunteer firemen