Podniková kultura ve vybrané organizaci - Svobodová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem této diplomové práce, jejíž název je "Podniková kultura ve vybrané organizaci", je charakterizovat podnikovou kulturu za pomoci specifikace jejích rozhodujících kulturních dimenzí a navržení změn a přínosných opatření vedoucích k žádoucímu stavu podnikové kultury vybrané organizace. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se vztahuje k podnikové kultuře jako obecné, úrovním a prvkům podnikové kultury, typologii podnikové kultury, ke kulturním dimenzím či znalostní ekonomice. Praktická část pracuje s dotazníkem VSM 94 & 2013, vytvořeným dotazníkem přímo na míru dané společnosti a pracovního týmu, nestandardizovaným rozhovorem s team leaderem pracovního týmu a osobním pozorováním. V závěru jsou doporučeny změny podnikové kultury.
Corporate Culture in the Chosen Company
Keywords: Podniková kultura; kulturní dimenze; typologie podnikové kultury; znalostní ekonomika; dotazník; symboly; Corporate culture; cultural dimension; typology of corporate culture; knowledge econ-omy; questionnaire; symbols