Pedagogické hodnocení dítěte předškolního věku z hlediska individualizace - Dvořáková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá sledováním nejvýznamnějších vývojových oblastí dítěte předškolního věku. Teoretická část je zaměřena na popis vývoje dítěte předškolního věku z biologického a psychického hlediska. Další kapitoly přibližují problematiku pedagogické diagnostiky, pedagogického hodnocení a pojem individualizace v předškolním vzdělávání. Praktická část obsahuje výsledky aplikace teoretických poznatků v konkrétních podmínkách mateřské školy a možnosti využití získaných diagnostických poznatků v pedagogické činnosti.
Pedagogical Evaluation of Child of Pre-school Age from the Point of View of Individualization