Téma strašidelného domu v románech Shirley Jacksonové The Haunting of Hill House a Stephena Kinga Black House - Krohová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá tématem strašidelného domu ve dvou románech, konkrétně The Haunting of Hill House od Shirley Jacksonové a Black House od Stephena Kinga. Náplní první části této práce je vymezení literárně historických souvislostí daného tématu. Zaměřuje se především na literární kontext 18. a 19. století a také na souvislosti mezi jednotlivými spisovateli a jejich literárními díly. Další část práce se zabývá životem a inspirací Shirley Jacksonové a Stephena Kinga. Pozornost je věnována zvláště strašidelným domům, jejich charakteristice a funkci v literatuře. Poslední část práce se soustředí na interpretaci příběhů hlavních hrdinů, na jejich charakteristiku a kontakt se záhadou a nadpřirozenem.
The Theme of the Hounted House in Shirley Jackson´s Haunting of Hill House and Stephen King´s Black House