Ošetřovatelská péče o dítě s diagnózou astma bronchiale - Soukupová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma diplomové práce je Ošetřovatelská péče o dítě s diagnózou astma bronchiale. Diplomová práce má 3 cíle: Cíl 1. Zjistit rozdíly péče o dítě s astma bronchiale v nemocnici a v mimo nemocničních zdravotnických zařízeních, Cíl 2. Zjistit nejčastější problémy dětí s astma bronchiale v jednotlivých věkových kategoriích, Cíl 3. Zjistit informovanost dětí a rodičů o onemocnění astma bronchiale. K dosažení cílů byla použita forma kvantitativního výzkumu technikou dotazníku a také forma kvalitativního výzkumu technikou polostandardizovaného rozhovoru. Výzkumná část diplomové práce byla rozdělena na dvě části (dva výzkumné vzorky). První výzkumný vzorek tvořily děti s diagnózou astma bronchiale / jejich rodiče, druhý výzkumný soubor tvořily sestry z vybraných nemocnic a dětských léčeben / lázní.
Nursing Children Diagnosed with Bronchial Asthma
Keywords: Dítě Sestra Astma bronchiale Ošetřovatelská péče Dýchací cesty Alergie Edukace Diagnóza; children nurse bronchial asthma nursing care airway allergy diagnosis