Řízení nákladů v souvislosti s řízením výkonnosti podniku - Kupská, Andrea (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na řízení nákladů v souvislosti s řízením výkonnosti podniku. Tato práce má za cíl analýzu řízení nákladů, jejich zhodnocení a navržení klíčových indikátorů výkonnosti. Úvodem jsou vymezeny náklady, kalkulace, výkonnost a KPI ukazatele. Praktická část byla vypracována na základě údajů získaných od podniku MOTOR JIKOV. Byly použity metody pozorování, zkoumání a komunikace s podnikem. Došlo k analýze nákladů dceřiného podniku a navržení klíčových ukazatelů pro podnik.
Cost Management in Relation to Business Performance
Keywords: Řízení nákladů; kalkulace; výkonnost podniku; klíčové ukazatele výkonnosti; Cost management; calculation; business performance; key performance indicators