Hodnocení strategických záměrů za podmínek rizika - rozhodování o investování prostřednictvím aparátu rozhodovacích stromů - Jíchová, Romana (Jihočeská univerzita, 2009)
V diplomové práci jsem se zabývala investičním rozhodováním, metodami hodnocení investic a rozhodováním za rizika a nejistoty. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit možnosti uplatnění matematických metod při výběru investičních variant. Hlavním úkolem bylo ukázat možnost využití aparátu rozhodovacích stromů, které jsou grafickým nástrojem pro zobrazení všech možných akcí rozhodovacího procesu. Postup sestrojení rozhodovacího stromu byl názorně ukázán na dvou příkladech z praxe, na příkladu prodeje nemovitostí a na příkladu těžby ropy.
Classification of strategical plans under conditions of the risk - decision making of investment by the apparatus of decision trees
Keywords: investiční rozhodování; investice; investiční projekty; metody hodnocení investic; současná hodnota; čistá současná hodnota; riziko; nejistota; rozhodovací stromy; capital decision making; investment; investment projects; methods to classification of investments; present value; net present value; risk; uncertainty; decision trees