Folklorní soubor Doudlebánek v letech 1982 - 2022 - Bohdalová, Eva (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato závěrečná práce se věnuje snaze o obnovení a udržení lidových tradic a zvyků v obci Doudleby. Práce se skládá ze čtyř na sebe navazujících kapitol. První kapitola se věnuje vzniku obce a její historii. Druhá zachycuje pokusy o obnovení tradic a zvyků typických pro tuto obec. Třetí se věnuje jednomu z nejstarších folklorních souborů, Národnímu souboru Doudleban. Čtvrtá kapitola zaznamenává dětský soubor Doudlebánek, který je budoucností pro zachování lidových zvyků a tradic.
Folklore ensemble Doudlebánek in the years 1982 -2022
Keywords: Doudlebsko; Doudleby; historie; tradice; zvyky; Doudleban; Doudlebánek; Doudlebské dožínky; masopust; kroje; děti v krojích; lidové tradice; folklor; tance; písně; Doudlebsko; Doudleby; history; traditions; customs; Doudleban; Doudlebánek; Doudleby festival; carnival; costumes; children in costumes; folk traditions; folklore; dances; songs