Učitelka MŠ na filozofické cestě do dětského světa. - Krátká, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá filozofováním s dětmi v předškolním věku, podmínkami, za kterých se dá realizovat, a v neposlední řadě přínosem pro děti a učitelku. V teoretické části je uvedena obecná charakteristika dítěte v předškolním věku a jeho cesta k filozofování pod vedením učitelky MŠ. Do praktické části jsou zařazeny přepisy jednotlivých filozofických rozhovorů s dětmi a poznatky, které z nich vyplynuly. Hlavní pozornost je věnována rozvoji myšlení dětí a celkovému přínosu filozofování s dětmi v tomto věku.
Kindergarten Teacher on the Philosophical Way to Children´s World.
Keywords: filozofování; filozofický rozhovor; myšlení; dítě předškolního věku; předškolní období; philosophizing; philosophical interview; thinking; children in preschool age; preschool period