Klady a zápory hospicového multidisciplinárního týmu - Dombrovská, Ester (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá klady a zápory hospicového multidisciplinárního týmu. První část diplomové práce je zaměřená na teoretické pojetí paliativní a hospicové péče. Konkrétně vymezuje pojem týmu a jeho rozdělení. Dále se zaměřuje na etické problémy a dilemata, která se v hospicové péči objevují. Následující část rozšiřuje pojem multidisciplinární tým o názory jednotlivých členů týmů, popisující slabé a silné stránky v jejich týmovém fungování. Výzkumná část se zaměřuje také na etické problémy a dilemata, se kterými se hospicoví pracovníci setkávají.
The positives and negatives of a hospice multidisciplinary team
Keywords: paliativní péče; hospic; hospicová péče; tým; multidisciplinární tým; etika cností; Paliative Care; Hospic; Hospic Care; Team; Multidisciplinary Team; Virtue Ethics