Struktura mikrobiálního společenstva pastevní půdy ve vztahu k vlivu pasených zvířat - s důrazem na skupinu Archaea - Koubová, Anna (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce bylo charakterizovat skupinu archeí v rámci celkového mikrobiálního společenstva v půdách ze tří stanovišť s různým stupněm zatížení paseným skotem. Velikost a struktura společenstva archeí byla stanovena pomocí analýzy buněčných membránových etherlipidů.
The structure of microbial community in pasture soil as related to animal impact - with emphasis on the group Archaea
Keywords: Mikrobiální společenstvo; Archaea; pastevní půda; PLEL; izoprenoidy; Microbial community; Archaea; pasture soil; PLEL; isoprenoids