Návrhy přírodovědných exkurzí do vybraných lokalit na Horažďovicku s využitím ve výuce přírodopisu na 2. stupni ZŠ - Zábranská, Věra (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh exkurzí do vybraných lokalit na Horažďovicku pro žáky 2. stupně základních škol. Práce je dělena na teoretickou část a na část zabývající se přípravou samotných exkurzí. V teoretické části je popisován postup a vyučovací metody, které lze uplatnit při navrhování a realizaci exkurzí. Druhá část bakalářské práce je věnována popisu přírodních poměrů Horažďovicka a popisu jednotlivých lokalit. Jedná se o chráněná území - přírodní rezervace - Prácheň, Pučanku a přírodní památku Svaté Pole. Při exkurzích samotných je hlavně kladen důraz na osvojení si nabytých znalostí při hodinách přírodopisu, a proto byly tyto lokality vybrány pro své pestré zastoupení živočišných i přírodních druhů.
Suggestions of science field trips to selected locations around Horažďovicce with using in teaching natural history at the 2nd primary school
Keywords: exkurze; pracovní listy; přírodní rezervace; rostliny; bezobratlí; Horažďovicko; Svaté Pole; Pučanka; Prácheň; excursions; worksheets; nature reserve; plants; invartebrates; Horažďovicko; Svaté Pole; Pučanka; Prácheň