České knižní překlady pohádek bratří Grimmů - Metelcová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce je vytvořit pomocí elektronických katalogů seznam českých knižních vydání pohádek bratří Grimmů. Následně jsou pomocí Retrospektivní bibliografie české literatury 1775?1945 a Lexikonu české literatury probrána hesla jednotlivých překladatelů, na základě kterých je sestaven seznam recenzního ohlasu jednotlivých vydání. V dalším kroku práce je vybráno několik pohádek, které jsou zastoupeny ve vybraných vydáních, a je porovnán překladatelský styl.
Czech translations of literary fairy tales of the Brothers Grimm
Keywords: pohádky; bratři Grimmové; překladatelé; fary tales; Grimms brothers; translators