Interaktivní výuka tématu kvadratické rovnice, nerovnice a kvadratické funkce na SOŠ - Babková, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Ve své diplomové práci se zabývám kvadratickou rovnicí, nerovnicí a kvadratickou funkcí a jejich výukou s využitím počítače a interaktivní tabule. Vlastní práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám motivací k učení, konstruktivizmem, hodnocením výukových materiálů a interaktivitou ve školním prostředí. Uvádím závěry z vyučovacích hodin, v nichž jsem vyzkoušela připravené pracovní listy se studenty SOŠ. Praktická část obsahuje připravené pracovní listy pro výuku s interaktivní tabulí v hodinách matematiky, které jsem vyzkoušela v praxi na SOŠ ve Strakonicích. Annotation
Interactive lessons on quadratic equations, inequalities and quadratic functions of the Technical lyceum
Keywords: kvadratická rovnice; kvadratická nerovnice; kvadratická funkce; konstruktivizmus; motivace; interaktivní tabule; quadratic equation; quadratic inequality; quadratic function; constructivism; motivation; interactive whiteboard