Vytvoření metodických listů sportovní masáže - Tilpová, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce je tvorba metodických listů které poslouţí k výuce nebo praxi maséra. Nastíněna je historie a počátek vzniku slova masáţ. Popsány jsou masérské hmaty, jejich technika a indikace. Vhodnost a nevhodnost masáţe, účinky, vliv na lidský organismus. Je uveden seznam a pouţití prostředků a pomůcek při sportovní masáţi. Na základě odborné literatury a pořízených fotografií jsou vypracovány metodické listy a pro lepší názornost jsou doplněny fotografiemi. Listy byly vyzkoušeny v praxi maséra ve fitness centru.
The creation methodical leafs of sports massage\\
Keywords: regenerace; technika hmatů; účinky regenerace; základní masérské hmaty; regenerace jednotlivých svalových skupin; regeneration; technology movements; the effects of regeneration; basic massage touches; the regeneration of individual muscle groups