Dialog mezi ilustrací a animovaným filmem - Tonková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce Dialog mezi ilustrací a animovaným filmem sestává ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá ilustrací a vybranými ilustrátory 20.- 21. století v Čechách, kteří působili a tvoří v krátkém animovaném filmu. Proto bude stěžejní kapitola věnována Jiřímu Trnkovi, Adolfu Bornovi, Jiřímu Šalamounovi a Janu Švankmajerovi. Praktická část navazuje na část teoretickou a jejím cílem je výtvarné zpracovaní ilustrací, které mohou sloužit k přípravě animovaného filmu.
Dialogue between the illustration and the animated movie
Keywords: Ilustrace; Animovaný film; Jiří Trnka; Adolf Born; Jiří Šalamoun; Jan Švankmajer; Illustration; animated movie; Jiří Trnka; Adolf Born; Jiří Šalamoun; Jan Švankmajer