Aplikace procesních přístupů při řízení materiálových toků. - Wiltschko, Radek (Jihočeská univerzita, 2008)
Má diplomová práce se týká analýzy procesů v oblasti materiálového toku ve firmě Linde Pohony v Českém Krumlově. Analýza se orientuje na procesy, které mají přímý vliv na přidanou hodnotu produktu. Současné procesy budou popsány pomocí procesní mapy. Hlavním cílem mé diplomové práce je, na bázi provedené analýzy, vytvořit projekt systematického zlepšení procesů, který povede k lepšímu toku materiálu a přinese úspory materiálových nákladů. Hlavním nástrojem je implementace principů štíhlé výroby. Śtíhlá výroby znamená eliminování plýtvání ve všech aktivitách a procesech společnosti. Štíhlá výroba se opírá o následující principy: princip tahu, princip taktu, princip toku jednoho kusu.
Application of procedural approaches to proceeding of material flows.
Keywords: materiál; tok; proces; výroba; řízení; material; flow; process; production; proceeding