Připravenost jednotek požární ochrany na řešení mimořádné události typu povodeň v Českokrumlovském okrese - Študlar, Patrik (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce pojednává o problematice povodní v okrese Český Krumlov a připravenosti jednotek požární ochrany na takovou událost. V první části je obsažena teorie týkající se povodní, v druhé části je vlastní výzkum, porovnané jednotky požární ochrany v roce 2002 s aktuálními (2022). Dále jsou zde zaznamenané rozhovory s hasiči a jejich vyhodnocení v diskusi.
Preparadness of fire rescue services to deal with a flood emergency event in Český Krumlov distict
Keywords: Povodeň; mimořádná událost; jednotky požární ochrany; připravenost; Českokrumlovský okres.; Flood; emergency event; fire rescue units; readiness; Český Krumlov district.