Příběh nemoci a smrti v hospicovém zařízení jako impuls pro hodnotovou výchovu mládeže - Válek, Václav (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá tématem smrti a hospiců. Jejím výsledkem je vytvoření návrhu didaktického programu o smrti a hospicové péči pro věkovou skupinu patnácti až osmnácti let. Práce seznamuje s tím, co je hodnotová výchova a co jsou to hospice. Dále pak ukazuje různé pohledy na smrt. Zabývá se také vnímáním smrti v průběhu života. V poslední části pak analyzuje rozhovory o smrti, které jsou dále východiskem pro didaktický program.
The Story of Illness and Death in Hospice Institution as an Impulse for Value-oriented Education of Youth
Keywords: pedagogika volného času; smrt; umírání; rozhovor s klientem hospice; rozhovor o sebevraždě; hospicová zařízení; návrh didaktického programu; Teologická fakulta Jihočeské univerzity.; pedagogy of free time; death; dying; interview with hospice client; interview about suicide; hospice institutions; suggestion of didactic programme; Faculty of Theology of University of South Bohemia.