Aktivace vybraných rostlinných promotorů v systému leaf factory v závislosti na přítomnosti supresorů silencingu a viroidní infekce - Selinger, Martin (Jihočeská univerzita, 2011)
Analyzovali jsme aktivaci promotoru VSF1 v rostlinách Nicotiana bethamiana, infikovaných odlišnými kmeny PSTVd, v přítomnosti supresorů silencingu p19 a 2b. Aktivace promotoru VSF1 byla změřena pomocí vyvlané aktivity referenčního genu GUS (?-glukuronidáza) v systému leaf factory (agro-infiltrace analyzovaného promotoru a jeho inkubace in planta).
Activation of selected plant promoters in leaf factory system dependent on the presence of silencing suppressors and viroid infection
Keywords: promotor VSF1; kmeny PSTVd; N. benthamiana; agro-infiltrace; supresor silencingu; VSF1 promoter; PSTVd strains; N. benthamiana; agro-infiltration; silencing suppressor