Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě studentů SŠ a úroveň znalostí o nich. - Volmanová, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2015)
Teoretická část bakalářské práce se zabývá výrobou mléka, jeho druhy a procesy zpracování. Popisuje fermentované mléčné výrobky (dále jen FMV), jejich výrobu a druhy. Poslední část je věnována fyziologii zažívacího traktu, jeho struktuře a přínosu fermentovaných mléčných výrobků vzhledem ke zdraví člověka. Praktická část je zaměřena na průzkum spotřeby mléka a fermentovaných mléčných výrobků a dále znalostí o FMV u středoškoláků v celorepublikovém měřítku.
The inclusion of fermented dairy products in the diet of secondary school
Keywords: Mléko; fermentované mléčné výrobky; střevní mikroflóra; Milk; Fermented Milk Products; intestinal microflora