Analýza dlouhodobých aktiv v hospodářské činnosti podniku - Procházková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na dlouhodobá aktiva podniku, konkrétně na jejich roli v jeho hospodářské činnosti. Cílem práce je specifikovat dlouhodobá aktiva, způsoby jejich pořízení, financování, účtování a daňové aspekty v teoretické části práce. V praktické části je hlavním cílem specifikovat dlouhodobá aktiva vybraného podnikatelského subjektu, zhodnotit efektivnost plánované dlouhodobé investice, zvážit různé způsoby financování této investice a jeden ze způsobů zvolit jako nejvhodnější pro tuto konkrétní společnost. Na základě vybraného způsobu financování vyčíslit plánované náklady a výnosy z investice, vyčíslit vývoj stávajících výnosů a nákladů a vyhotovit plánované výkazy na následující období 5 let.
Analysis long-term assets in economic actual of company
Keywords: dlouhodobý hmotný majetek; financování investice; úvěr; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; cash flow; tangible investment goods; financing of investment; loan; balance; income statement; cash flow