Využití brown-field objektu pro cestovní ruch (v ČR nebo na mezinárodním trhu) - Valentová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením možností při revitalizaci objektu brownfields. Cílem práce je na základě analýzy podmínek pro využití brownfieldu v podmínkách České republiky navrhnout ideový projekt revitalizace brownfield objektu pro využití v cestovním ruchu. Jako ideový projekt byl vybrán bývalý pivovar Plavnice v Kamenném Újezdu. V návrhové části je zpracována jeho revitalizace a využití ve formě minipivovaru, restaurace a ubytovacího zařízení.
Usage of brown-fields for tourism activities
Keywords: brownfields; revitalizace brownfields; památková péče; technická památka; brownfields; revitalization of brownfields; conservation; technical monument