Dekontaminace prováděná jednotkami Hasičského záchranného sboru České republiky při zásahu s podezřením na výskyt vysoce nebezpečné nákazy - Ikavcová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Dekontaminace prováděná jednotkami Hasičského záchranného sboru České republiky při zásahu s podezřením na výskyt vysoce nebezpečné nákazy Tato bakalářská práce je zaměřena na zpracování přehledu používaných technických prostředků a způsobů dekontaminace při zásazích s podezřením na výskyt vysoce nebezpečné nákazy prováděných jednotkami Hasičského záchranného sboru České republiky . Podkladem pro zpracování této práce je uvedená literatura a výsledky dotazníkového průzkumu vybavenosti jednotek HZS ČR. Dalším cílem práce je zpracování návrhu Listu jednotek požární ochrany Typové činnosti složek IZS při společném zásahu s podezřením na výskyt vysoce nebezpečné nákazy.
Protective Decontamination Measures Implemented by the Crews of the Fire and Rescue Protective Service of the Czech Republic. An Operation Aimed at a Highly Hazardous Infection.
Keywords: Dekontaminace; kontaminace; ochranné oděvy; stanoviště dekontaminace; vysoce nebezpečná nákaza; Decontamination; contamination; protective suits; decontamination area; highly dangerous infection