Využití karet s RFID technologií pro zabezpečení činností na výrobních strojích - Masopust, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá použitím karet s RFID technologií pro zabezpečení činností na výrobních zařízeních. Cílem práce je vyvinutí systému, který využívá zaměstnanecké RFID karty pro zabezpečení některých funkcí výrobních zařízení. Toto řešení využívá PLC uvnitř stroje pro čtení karet a správu uživatelů karet. Pro tento účel bylo nutné navrhnout softwarovou a hardwarovou část. Hardwarová část obsahuje popis všech použitých zařízení a detaily ohledně procesu komunikace. V softwarové části se nachází popis grafického uživatelského rozhraní a jednotlivých softwarových vrstev.
The use of cards with RFID technology for secure functions of production equipments
Keywords: zabezpečení výrobních strojů; PLC; RFID karty; RFID technologie; RS232; Profibus; GUI; CoDeSys; secure of production equipments; PLC; RFID card; RFID technology; RS232; Profibus; GUI; CoDeSys